Investor Relations

Nyheter

Wise Group - har beslutat att avveckla stora delar av sin verksamhet i Köpenhamn

Wise Group har beslutat att avveckla stora delar av verksamheten i Köpenhamn mot bakgrund av svag resultatutveckling under de senaste åren. Knappt två procent av Wise Groups totala omsättning kommer från den danska verksamheten och under första halvåret uppgick omsättningen till 7,0 MSEK och resultatet före skatt uppgick till - 4,5 MSEK.

"Vi är inte nöjda med hur verksamheten utvecklats i Danmark och därför har vi fattat beslut om att avveckla stora delar av vår verksamhet. Vi har en stark position i Norden och det är fortsatt viktigt för oss med en marknadsnärvaro i Danmark", säger Roland Gustavsson, vd för Wise Group.

Förändringen innebär att våra danska affärer och åtaganden framöver hanteras från Malmö, som blir ett gemensamt kontor för Öresundsregionen. Det nya Öresundskontoret kommer att säkerställa fortsatt närvaro på den danska marknaden för att utveckla regionen samt se till att pågående kundprojekt fortlöper enligt plan.

Styrelsen bedömer att förändringen kommer att ha en ringa påverkan på koncernens framtida tillväxt men däremot en marginalhöjande effekt på koncernens rörelseresultat från och med 2018. Årsresultatet för Danmark beräknas bli i linje med årets tidigare utfall.

Stockholm 2017-11-09

För ytterligare information kontakta:
Peter Birath, styrelsens ordförande Wise Group AB (publ) Tel: +46 729 04 69 20 e-post: peter.birath@wisegroup.se

Roland Gustavsson, vd och koncernchef Wise Group AB (publ) Tel +46 704 31 29 06 e-post: roland.gustavsson@wisegroup.se

Denna information är sådan information som Wise Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades för offentliggörande den 9 november 2017 kl. 10:30 CET.

Wise Group AB (publ) är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning och HR/Personalområdet. Wise Group har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Köpenhamn. Aktien handlas på Nasdaq Stockholm, Small Cap. www.wisegroup.se